Home Nieuws Columns Agenda Over Contact Disclaimer
Stadsnieuws Den Bosch| Bois le Duc gaat voor Jeu de Boules-hal

Bois le Duc gaat voor Jeu de Boules-hal

2024-04-22 19:23:25

Algemeen Bestuurslid Rini van Woerkum in de buitenshowroom van de tentenleverancier.
Fotograaf: Persfoto - Bron: Persbericht
Met het afwerken van de laatste twee LED-lichtmasten zijn de buitenbanen van Pétanque Union Bois le Duc eindelijk gereed. Aan De Fuik 10, pal achter het clubgebouw van sportief partner s.v. C.H.C., liggen nu zestien volwaardige jeu de boules-banen, wachtend op het komend zomerseizoen.

Zondag 28 april vindt het eerste officiële bondstoernooi plaats. Dan spelen zo'n 32 doubletten, allen met een NJBB- of andere internationale speellicentie, om de hoogste eer en kleine geldprijzen tijdens de eerste van in totaal vijf 'Bossche doubletten'.

Niet alleen voor de wedstrijdspelers organiseert de Bossche jeu de boules-vereniging toernooien, ook recreanten kunnen er dit jaar maar liefst zes keer terecht voor de 'Bossche bollenmix'. Hieraan kan individueel worden deelgenomen, er is geen licentie voor nodig en boules zijn er genoeg te leen. Kortom: iedereen is welkom en dat geldt overigens ook op de reguliere speeldagen van Pétanque Union Bois le Duc. Men kan altijd langskomen en direct meedoen.

Met het gereedkomen van de buitenbanen is het tijd om door te pakken. Met een speciaal hiervoor in het leven geroepen Bouwcommissie probeert Pétanque Union Bois le Duc haar plannen voor een eigen jeu de boules-hal gestalte te geven. Dit doet zij in fasen. Eerst wordt een tijdelijke hal gerealiseerd, dit door de plaatsing van twee tenthallen van 12 x 8 meter op de achterste speelbak van de huidige accommodatie. Dit zijn zeer zware tenten met gespannen zeildoeken en een hoogte van zo'n 5,3 meter. Hierdoor kan de vereniging de komende drie tot vijf jaar binnen spelen.
In die tijd moeten de plannen maar ook de financiering voor een vaste hal worden uitgewerkt. Dat wordt nog een hele klus, zeker gezien het feit dat alleen al voor de tenthallen een enorm oerwoud aan vergunningsaanvragen moet worden doorlopen. De kosten hiervan zijn, voor een beginnende vereniging, hoog maar gelukkig net niet onhaalbaar. Zodra de tenthallen staan kan de vereniging ook haar beide en zeer succesvolle competitieteams thuis laten spelen. Voor het afgelopen competitieseizoen moest namelijk noodgedwongen worden uitgeweken naar de hal in Ammerzoden.

Wil je ook eens geheel vrijblijvend jeu de boules spelen en kennismaken met Pétanque Union Bois le Duc? Kom dan eens langs op één van de reguliere openingsdagen waaronder sinds april dit jaar ook de woensdagmiddag. Kijk op www.puboisleduc.nl voor meer informatie of bel met Antoon van Mil, Voorzitter op 06 - 1353 1310.

Auteur: Persbericht