Home Nieuws Columns Agenda Over Contact Disclaimer
Stadsnieuws Den Bosch| Een zomer vol jeu de joules

Een zomer vol jeu de joules

2024-06-17 14:45:14

Alle prijswinnaars van de ‘Bossche bollenmix’ met in het midden 1e prijswinnaar Marco Tijl.
Fotograaf: Persfoto - Bron: Petanque Bois le Duc
Pétanque Union Bois le Duc is vol in de weer om er een mooie jeu de boules-zomer van te maken. Zo organiseert de Bossche vereniging niet alleen open toernooien op de eigen accommodatie, zoals de inmiddels fameuze 'Bossche bollenmix', maar neemt het ook deel aan 'Boules in je Buurt': een vier weken durend sociaal programma op lokale jeu de boules-banen verspreid door de gemeente.

Bossche bollenmix
Afgelopen zaterdag vond er, op de zestien verenigingsbanen aan De Fuik 10 plaats. De dag begon wat neerslachtig met een harde en koude wind met flink wat donkere wolken en zeer lichte miezerregen. Toch bleef de weersellende de negentien deelnemers aan het door Voorzitter Antoon van Mil geleide mixtoernooi bespaard. Af en toe verscheen zelfs de zon. Ondanks de wat matige opkomst door het kwakkelende weer was de sfeer er niet minder om. Over drie wedstrijden, waarin men steeds andere medespelers als tegenstanders had, werd er sportief gestreden om de hoogste eer. Na de laatste ronde kon de eindstand worden opgemaakt.

Marco Tijl, lid van Pétanque Union Bois le Duc, wist als enige alle drie diens wedstrijden te winnen met een saldo van dertien punten. Met twee gewonnen wedstrijden elf punten ging de 2e plaats naar Frans Van Wijnen. Corrie van Mil - de Looijer sloot de top drie af met twee winst en zeven punten.

De volgende 'Bossche bollenmix' vindt plaats op zaterdag 20 juli aanstaande. Ook daarvoor geldt dat iedereen kan deelnemen. Je hoeft geen lid van de vereniging te zijn en boules zijn er voldoende beschikbaar. Aanmelden kan ter plaatse tussen 10.30 en 11.00 uur. Inschrijfgeld: € 3.

Boules in je Buurt
Week drie van vier van het sociale programma 'Boules in je Buurt' loopt alweer. Dit programma, ontstaan vanuit het EK Pétanque 2022 dat toen op De Bossche Parade werd georganiseerd, heeft als doel om de sociale cohesie in de buurt te versterken door middel van sport en ontmoeting. In navolging van het eerdere succes, komt 'Boules in je Buurt' vier aaneengesloten weken naar de buurten Boschveld, Muntel/Vliert, Hintham en Deuteren/West.
Wil je meedoen op één van de locaties? Dat kan nog steeds en je kunt individueel deelnemen. Dit is bovenal kosteloos en boules zijn op locatie te leen. Dus schrijf je online in of kom gewoon op de dag zelf langs bij de jeu de boules-baan. Meer informatie: www.boulesinjebuurt.nl.

Kennismaken met het spel/de sport?
Wil je ook eens geheel vrijblijvend jeu de boules spelen en kennismaken met Pétanque Union Bois le Duc? Kom dan eens langs op één van de reguliere openingsdagen waaronder sinds april dit jaar ook de woensdagmiddag. Kijk op www.puboisleduc.nl voor meer informatie of bel met Antoon van Mil, Voorzitter op 06 - 1353 1310.

Auteur: Persbericht