Home Nieuws Columns Agenda Over Contact Disclaimer
Stadsnieuws Den Bosch| Wind deert Jeu de Boulers niet

Wind deert Jeu de Boulers niet

2024-05-02 12:42:29

Wedstrijdleidster Liesbeth van Ooijen met de finalisten van het A-toernooi. Links Cas Schellekens en Pedro Welten, rechts Son Cao en Osman Jibril.
Fotograaf: Persfoto - Bron: Persbericht
Het voorjaar is begonnen maar daar was tijdens de eerste editie van de 'Bossche doubletten', een officieel NJBB-toernooi voor licentiehouders, vaak niets van te merken. Een met tijden schrale wind stelde de 32 teams afkomstig uit geheel Nederland flink op de proef.

Ondanks de hierdoor erg koude handen, versterkt door het ijzige metaal van de boules, werd er regelmatig hoogstaand spel getoond. Er waren een aantal gelauwerde Nederlands kampioenen aanwezig evenals de dames-jeugdselectie van de Nederlandse Jeu de Boules Bond.

Op de 16 volledig bezette jeu de boules-banen van Pétanque Union Bois le Duc werden in groepjes van ieder vier teams drie voorronden op tijd gespeeld (halve competitie). De zestien beste teams gingen daarna door naar het A-toernooi, de overige teams naar het B-toernooi.

In beide toernooien was het 'pompen of verzuipen', want bij verlies was een directe eliminatie van toepassing: iedere ronde halveerde daardoor het aantal resterende teams in ieder toernooi. In beide toernooien waren er geldprijzen voor de beste vier teams.

Na maar liefst zeven wedstrijden konden, zo rond de klok van zeven uur, de winnaars van de 'Bossche boules' bekend gemaakt worden. Cas Schellekens en Pedro Welten, beiden lid van JBC 't Dupke uit Sint-Michielsgestel, wisten zich onlangs het verlies van de derde voorronde toch te kronen tot de toernooiwinnaars. Dit deden zij door in de finale met 13-3 af te rekenen met voormalig Nederlands kampioen Son Cao (PV Boules de Boeuf, Oss) en zijn spelpartner Osman Jibril (PV Tilburg).

Het B-toernooi werd gewonnen door het doublet Peter Timmermans (PV Tilburg) en Serge Hamond (JBC ’t Harde). Zij wisten ten koste van Eddie Hollestelle (JdB-vereniging Petangeske, Bergen op Zoom) en Bianca Braat (JdB-vereniging Helmond 2010) de eindzege veilig te stellen: 13-9.
Het beste resultaat voor Pétanque Union Bois le Duc werd behaald door John Pol en Hans van Woerkum, zij werden vierde in het B-toernooi, na een nipt verlies van de troostfinale met 12-13.

Alle uitslagen en foto's van de 'Bossche doubletten' vind je op www.puboisleduc.nl. Hier lees je ook wanneer Pétanque Union Bois le Duc is geopend. Kom op deze openingsdagen gerust eens langs om geheel vrijblijvend kennis te maken met het jeu de boules en de gezellige leden van de vereniging.

Auteur: Persbericht