Home Nieuws Columns Agenda Over Contact Disclaimer
Stadsnieuws Den Bosch| Eerste Bossche bollenmix is een succes

Eerste Bossche bollenmix is een succes

2024-04-15 10:06:17

Alle prijswinnaars van de 'Bossche bollenmix' met de door hun gewonnen Bossche bollen.
Fotograaf: Persfoto - Bron: Persbericht
De eerste van in totaal zes Bossche bollenmixen van 2024 zit erop. Afgelopen zaterdag speelden - onder een stralende voorjaarszon met zo'n 24 graden Celsius - vierentwintig deelnemers drie jeu de boules-wedstrijden à la mêlée.

Dit alles op de zestien jeu de boules-banen van Pétanque Union Bois le Duc aan De Fuik Iedere ronde had men daarbij zowel een andere medespeler als andere tegenstanders. Na drie rondes ontvingen de beste tien deelnemers een doos met heerlijke Bossche bollen, naar mate men hoger eindigde een grotere doos met dito inhoud.

Er werd sportief, maar bovenal gezellig, gestreden om de hoogste eer. Die was, na het spelen van de drie rondes, nog niet uit te delen. Zowel Jan van Bergen als Marco Tijl wisten namelijk hun drie wedstrijden overtuigend te winnen met maar liefst 27 punten.
De wedstrijdleiding besloot daarop dat beide heren t/m 7 punten tegen elkaar moesten spelen om zo de eindrangschikking te bepalen. Daar waar Jan van Bergen vol concentratie aan deze 'face-off' begon liet zijn opponent Marco Tijl dit achterwege waardoor de wedstrijd in een kort tijdsbestek eenduidig werd besloten. Winnaar van de eerste 'Bossche bollenmix' is Jan van Bergen, gevolgd door Marco Tijl en Martien van de Donk die met 3 winst en 18 punten derde werd.

De volgende 'Bossche bollenmix' vindt plaats op zaterdag 18 mei aanstaande. Ook daarvoor geldt dat iedereen kan deelnemen. Je hoeft geen lid van de vereniging te zijn en boules zijn er voldoende beschikbaar.
Aanmelden kan ter plaatse tussen 10.30 en 11.00 uur. Inschrijfgeld: € 3,00.
Wie geheel vrijblijvend jeu de boules wil spelen en kennismaken met Pétanque Union Bois le Duc kan langskomen op één van de reguliere openingsdagen, waaronder sinds april dit jaar ook de woensdagmiddag. Kijk op www.puboisleduc.nl voor meer informatie of bel met Antoon van Mil, Voorzitter op 06 - 1353 1310.

Auteur: Persbericht