Home Nieuws Columns Agenda Over Contact Disclaimer
Stadsnieuws Den Bosch| Jaarlijkse Baggerrun

Jaarlijkse Baggerrun

2023-09-19 12:01:36


Fotograaf: - Bron:
Op donderdag 21 september tussen 08.30 en 16.00 uur is het weer zover: De achtste editie van de Baggerloop op het Sportpark Oosterplas met een record aantal deelnemers. Wethouder Marianne van der Sloot geeft om 09.00 uur het startschot.

Deze obstakelrun met dit jaar voor het eerst een heuse Zipline van 30 meter over het strand van de Oosterplas. In de wijk Zuidoost en zelfs al in de rest van de stad is de Baggerloop onder de kinderen van de basisscholen echt een begrip. Na eerdere succesvolle edities kunnen de kinderen haast niet wachten! Wat begon als een leuke funrun voor kinderen met, lekker rennen, klimmen, door het water en door de modder is nu nog uitdagender met heel veel leuke, uitdagende obstakels erbij en voor alle leeftijden.
De Baggerloop begon in 2014 met 150 leerlingen. De scholen hebben zich dit jaar massaal ingeschreven en dat betekent een record aantal deelnemers: 1655 kinderen doen mee. 'S-PORT regelt het sportgedeelte van de Baggerloop. In het bijzonder de obstakels, begeleiding, contacten met outdoor. Zeilvereniging Oosterplas heeft veel contacten in de wijk en regelen de wegbewijzering, EHBO en de mensen die meehelpen. Zo’n evenement kan alleen maar met hulp van vrijwilligers. Ook studenten van Fontys die bij ons stage lopen helpen mee.

Auteur: Persbericht